B i o g r a fie

Roeland Busschers

studeerde theologie in Utrecht en Jeruzalem en is een leerling van prof. Yehuda Aschkenasy z.l. bij wie hij afstudeerde in Talmoedica. De geboeidheid voor de joodse traditie, het samen leren, is altijd gebleven. In zijn werk als wijkpredikant van de Protestantse Gemeente Assen in de wijk Vredenoord klinkt die geboeidheid met grote regelmaat door.

“Aansprekende verhalen” was zijn eerste theaterprogramma rondom verhalen uit de Joods-Chassidische wereld aangevuld met klezmermuziek en toelichting. Dit smaakte naar meer. Roeland zocht opnieuw de samenwerking met Mesjogge en benaderde vriend en (oud)collega Dick van Veen om mee te werken. Deze samenwerking resulteert in de nieuwe voorstelling “Goh!?”. Dit keer opgebouwd rondom klassieke verhalen uit de Joodse Talmoedische traditie.

Dick van Veen begon bij Toneelgroep Spak in Assen met Yollie van Kan als regiseusse, en ontwikkelde zich als een veelgevraagd acteur. Hij speelde bij diverse gezelschappen waaronder Theatergroep M/V, de Lege Ruimte , op het Noorderzonfestival in Groningen en op het Axis-festival in Assen. In het Drentse Diever schitterde hij bij het Shakespearetheater in een veelheid van (hoofd)rollen.

Mede vanuit zijn functie van geestelijk verzorger  bij het gevangeniswezen en later in de forensische psychiatrie was Dick betrokken bij verschillende theaterproducties, zoals  “Opgesloten” en  “Niemand ontsnapt (aan zichzelf)” in de  gevangenis Bankenbosch te Veenhuizen  en “Achter gesloten deuren” en “Gestrand” in de Forensisch Psychiatrische Kliniek te Assen, voorstellingen over leven, detentie en behandeling.

Klezmergroep Mesjogge bestaat uit een viertal ervaren muzikanten.  Met  viool, piano, gitaar, trompet, bas, percussie zang brengen zij muziek uit Joodse wereld. Naast  het programma 'Aansprekende verhalen' en 'Goh!?' treedt de groep ook regelmatig zelfstandig op tijdens concerten en bij andere gelegenheden. 

 

Bezetting:

  • Miranda Manrho - viool en zang

  • Gerben Renting - percussie, accordeon en zang

  • Gea Kamphuis - contrabas en zang

  • Pieter de Roest - piano, gitaar, trompet en zang

Script: Roeland Busschers

Toramantel / gebedsmantels: Jacquelien Gosschalk

Muziek: traditioneel & Pieter de Roest

Licht & geluid: Sjaak Kortenhoeven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2017 by Goh!?  -   Proudly created with Wix.com

  • w-facebook
  • White Instagram Icon
  • Twitter Clean
  • White YouTube Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now